Blog

Tips om industrieel interieur in je huis te verwerken

Een trend die de afgelopen jaren flink in populariteit is toegenomen, is een industrieel interieur. De stijl van een industrieel interieur is te herkennen aan de ruwe materialen zoals baksteen, beton en staal. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van warme accenten en een stoere uitstraling welke de industriële sfeer met zich meebrengt. Deze stijl kan prachtig zijn en een huis echt complementeren, maar daarvoor moet de uitvoering wel goed zijn. In deze blog geven wij je allerlei tips om industrieel interieur in je huis toe te passen.

Verlichting

Een van de kenmerken van een industrieel interieur is de verlichting die er in de ruimte gebruikt wordt. Industriële verlichting is tegenwoordig razend populair en deze komen vaak in een soort ruwe, stoere vorm voor. Vaak wordt er voor gezorgd dat deze verlichting er een beetje oud uit ziet, maar in de praktijk zijn het altijd zeer betrouwbare lampen van een hoge kwaliteit. Met name hanglampen in industriële stijl zijn populair, maar ook vloer- en wandlampen worden vaak aangeschaft.

Zitmeubels

Ook industriële zitmeubels zijn tegenwoordig mega populair! Ze zijn vaak simpel en hebben een stoere uitstraling. Dit komt dankzij de donkere kleuren en onafgewerkte uitstraling. Ze zijn minimalistisch en er wordt gebruik gemaakt van rustige kleuren. Voor industriële zitmeubels wordt meestal gekozen voor materialen zoals metaal en (kunst)leer.


Tafels

Voor industriële tafels geldt hetzelfde als voor de zitmeubels. Ze zijn vaak minimalistisch gebouwd en maken gebruik van donkere, rustige kleuren. Voor deze tafels worden vooral metaal en hout gebruikt. Hout kan in een groot aantal verschillende kleuren worden afgewerkt en geeft een echte industriële look. Het grote voordeel aan tafels in deze stijl is dat ze vaak voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Ze passen immers goed binnen een industrieel interieur, maar ook binnen andere interieur stijlen gebruikt worden. Zo past een houten tafel met metalen poten vaak ook juist in een zeer modern huis. Je kan hierbij bijvoorbeeld ook denken aan een industrieel bureau.

Ook leuk om te lezen:  Masseer je voeten na een wandeling

Kleuren

Qua kleuren is het bij de industriële stijl aan te raden om gebruik te blijven maken van warme, donkerdere kleuren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je volledige huis bestaat uit donkere kleuren, dus hier moet je een afwisseling in weten te vinden. Echte industriële kleuren zijn vooral stoer en warm, denk hierbij aan zwart, bruin en grijs. Ook blauw en (oker)groen worden de laatste jaren vaker in een industriële stijl gebruikt en dragen bij aan een betere balans. Groen is bijvoorbeeld heel goed toe te voegen door middel van planten.

Accessoires

Er zijn verschillende accessoires die goed gebruikt kunnen worden om je industriële interieur wat meer leven te geven. Allereerst kunnen natuurlijk planten gebruikt worden om iets meer leven aan het industriële interieur te geven. Planten geven iets van kleur aan de kamer en zorgen voor een mooie balans. Verder kun je ook gebruik maken van kunst om hetzelfde effect te creëren. Je kunt verder ook nog bijvoorbeeld gebruik maken van bevestigingsmateriaal aan je industriële meubels, om zo de industriële sfeer nog iets duidelijker te maken. Bevestigingsmaterialen kun je voordelig en eenvoudig verkrijgen via technische groothandels zoals Primex B.V.. Al met al zijn er genoeg opties op de website van Primex.

Dit vind je misschien ook leuk...