Accessoires

Planten in een industrieel interieur

Heb jij een industriële woonstijl, dan mogen een paar te gekke stoere kamerplanten hier natuurlijk absoluut niet in ontbreken. Niet alleen zorgen planten voor extra zuurstof en het zuiveren van de lucht, maar zijn ze ook bij uitstek geschikt om je woonkamer op een natuurlijke manier te voorzien van wat extra kleur. Vooral grote groene planten doen het goed in deze interieurstijl. Hierbij kun je denken aan een Bananenplant, Anthurium of de Monstera. Ook planten met grote bladeren zijn een welkome toevoeging. Planten die hier perfect voor zijn, zijn de Philodendron en ook de Ficus Elastica. Vooral de robuuste uitstraling van deze planten zorgen voor een te gekke look binnen je industriële interieur.

Hangplanten

Niet alleen flinke grote groene planten in een bijpassende pot doen het goed in deze interieurstijl. Ook hangplanten en cactussen doen het goed. Het leuke aan hangplanten, is  dat ze bijvoorbeeld leuk staan op een dressoir of buffetkast. Helemaal wanneer de planten wat langer zijn en zo’n 70 à 80 centimeter lang zijn, hangen ze mooi voor je kast. Planten die hiervoor geschikt zijn, zijn bijvoorbeeld de moederplant, de Peperomia en ook vetplanten. Op deze manier creëer je ondanks de stoere look, toch iets natuurlijks. Iets wat vooral binnen een wat stoerder interieur prima past. Let er overigens wel op dat de plant niet te lang wordt en op de grond gaat hangen. Om dit te voorkomen, is het aan te raden de plant te allen tijde tot maximaal 15 centimeter boven de grond te laten hangen.

Ook leuk om te lezen:  Plafondlampen industrieel

Planten hebben een luchtzuiverende werking

Het grote voordeel aan planten in je interieur, is dat ze niet alleen optisch van toegevoegde waarde zijn, maar ook een praktische bijdrage leveren. Vooral wanneer je niet de mogelijkheid hebt om je huis regelmatig te ventileren, is het aan te raden om te kiezen voor grote planten. Planten hebben namelijk een luchtzuiverende werking, waardoor je huis altijd is voorzien van ‘verse’ lucht. Ook wanneer je veel thuis werkt en bijvoorbeeld een thuiskantoor hebt ingericht, is het aan te raden om te kiezen voor een grote kamerplant, zodat de ruimte kan worden voorzien van voldoende zuurstof.

Dit vind je misschien ook leuk...