Interieur

Traprenovatie voor industriële trap

Wanneer we het hebben over een industrieel interieur, dan hebben we het natuurlijk over vooral ruwe en robuuste materialen, die met elkaar worden gecombineerd. Ben jij ook dol op een robuuste inrichting, dan mag en industriële trap hierin natuurlijk niet ontbreken. Een trap is namelijk niet alleen geschikt voor praktische doeleinden, maar heeft ook een decoratieve werking binnen ons interieur. Niet alleen wanneer deze zichtbaar is en in de woonkamer is geplaatst, maar ook voor in de hal. De hal is immers toch vaak het eerste wat mensen zien wanneer ze binnenkomen.

Het is een eyecatchers voor je interieur

Ben je op zoek naar een echte eyecatcher voor je interieur, dan is een trap hiervoor de perfecte manier om dit te kunnen doen. Hoe gaaf is het om je huidige trap een volledige makeover te geven en volledig om te toveren tot een industriële trap. Dit kun je doen door gebruik te maken van onder andere RVS trapleuningen, maar ook de treden zelf zijn perfect aan te passen naar een industriële stijl. Dit kun je doen door volledige overzettreden te plaatst of te kiezen voor metalen overzetstukken. Je kunt er dus alle kanten mee op. Wel is het verstandig vooraf even goed na te denken over het feit of je kiest voor een volledige nieuwe trap of enkel voor een aantal aanpassingen aan je huidige trap.

Ook leuk om te lezen:  Industriële WC inrichten

Een industriële trap binnen één dag

Het grote voordeel aan het laten plaatsen van een nieuwe industriële trap vandaag de dag, is dat het praktisch binnen een dag kan worden geregeld. Vooral wanneer je een relatief kale trap hebt, die niet volledig hoeft te worden gestript, is het een kwestie van voorbereiden en dan kan er vaak ook al snel worden begonnen met het plaatsen van de overzetstukken. De leuning daarentegen kan wat langer in beslag nemen en dient vaak op maat te worden gemaakt. Het is daarom ook aan te raden om dit van te voren te laten opmeten, zodat deze op maat kan worden gemaakt en tegelijk kan worden geplaatst met de trap zelf. Het grote voordeel, is dat deze trap vaak deze komende jaren volledig onderhoudsvrij is en je een volledige nieuwe look en feel creëert.

Dit vind je misschien ook leuk...