Blog

Hoe je een industriële sfeer creëert met accessoires

Woonstijlen zijn er natuurlijk in allerlei verschillende soorten. Toch zien we steeds vaker dat mensen één bepaalde stijl kiezen en dus niet zoveel meer combineren. Eén van de stijlen die de laatste jaren enorm in populariteit is gestegen is de industriële woonstijl en niet voor niets. Deze stijl is namelijk zo ontzettend veelzijdig dat je helemaal zelf bepaalt in hoeverre je het ‘industriële’ de overhand wilt laten nemen in je interieur. Om ervoor te zorgen dat ook jij een industriële sfeer in huis kunt creëren, hebben we een aantal handige tips voor je.

Kies voor materialen die passen bij de industriële stijl

Een industriële inrichting kenmerkt zich door stoere, robuuste materialen. Door te kiezen voor accessoires van metaal, beton, leer en hout, creëer je al snel een industriële look in huis. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor robuuste ornamenten op je dressoir, een metalen lamp of een betonnen klok aan de muur. Ook een leren poef of een houten bijzettafel passen perfect bij deze stijl. Door verschillende materialen met elkaar te combineren, creëer je een mooie balans in je interieur. Zo kun je bijvoorbeeld een houten vloer combineren met een metalen kast en lederen stoelen. Of wat dacht je van een betonnen wand gecombineerd met een houten dressoir? Het is belangrijk om te letten op de verhoudingen en de kleuren van de accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een groot metalen wandrek, maar combineer deze dan met kleinere accessoires van hout of leer. Door deze materialen op de juiste manier toe te passen, creëer je een sfeervolle industriële inrichting die helemaal bij jou past!

Combineer oud & nieuw

Combineer oude en nieuwe accessoires om een unieke industriële sfeer te creëren in huis. Maar hoe kun je deze verschillende items op een goede manier combineren? Een tip is om te zoeken naar oude accessoires, zoals vintage lampen, industrieel gereedschap ter decoratie en antieke klokken. Deze items geven een authentiek en stoer karakter aan je interieur en kunnen goed gecombineerd worden met nieuwe accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld een oude industriële lamp boven een nieuwe houten eettafel hangen. Of plaats een antieke klok op een modern dressoir. Het is belangrijk om te letten op de verhoudingen en de kleuren van de accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld een oude leren fauteuil combineren met nieuwe kussens in een neutrale kleur. Door het mixen van oude en nieuwe items van knuslifestyle.nl creëer je een persoonlijke en unieke industriële sfeer in huis. En wie weet vind je nog wat verborgen schatten op een rommelmarkt of in een kringloopwinkel!

Ook leuk om te lezen:  Tips voor het kiezen van de juiste kleuren in een industrieel interieur

Tot slot

Met deze tips kun je zelf aan de slag om een industriële sfeer te creëren in huis met behulp van onder andere verschillende soorten woonaccessoires. Door te kiezen voor materialen die passen bij de industriële stijl, oude en nieuwe accessoires te combineren en aandacht te besteden aan de juiste balans, maak je van jouw interieur een stoer en sfeervol geheel. Of je nu kiest voor grote opvallende items of subtiele details, het zijn de accessoires die het verschil maken. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer jouw eigen unieke industriële sfeer in huis! Vind je het lastig? Dan is het ook zeker de moeite waard om online de nodige ideeën op te doen.

Dit vind je misschien ook leuk...