Blog

Betrek de natuur in je interieur & tuin

Wij zijn een groot fan van het industriële interieur, waarom zou je anders een industrieel blog beginnen horen we je denken. Toch betekent industrieel niet dat je geen natuur gebruikt in je interieur. Sterker nog, wij vinden dat je binnen en buiten zoveel mogelijk met elkaar kunt verbinden.

Betrek de natuur dus in je interieur en zeker ook in je tuin. Een onderhoudsvrije tuin klinkt aantrekkelijk, maar wist je bijvoorbeeld dat bij 25 graden zon een echte grasmat minder dan 25 graden wordt terwijl tegels dan warmer dan 50 graden worden? Het gebruiken van echte natuur als gras, struiken en bomen heeft dus veel nut om het in je tuin aangenaam koel te houden. Daarnaast kun je ook genieten van vogels en andere dieren in je tuin. Dit kun je versterken door vogel voer te gebruiken in de seizoenen dat een vogel zijn eigen voedsel minder makkelijk kan vinden zoals de winter.

Voorbeelden van natuur in je interieur

Om je beeld te geven bij hoe je dit kunt doen, beschrijven we graag een aantal voorbeelden die je kunt toepassen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een schuifpui om te laten plaatsen. Door openslaande deuren te gebruiken, kun je in de zomermaanden de deuren altijd open zetten waardoor je huis automatisch verbonden wordt met de tuin.

Ook leuk om te lezen:  Steigerhout loungeset

Ook zijn wij een groot fan om te kijken of de planten, struiken en bomen die je buiten plaatst in dezelfde sfeer ook binnen te gebruiken. Laat je hierover adviseren door een tuinwinkel, omdat de meeste planten ofwel voor binnen ofwel voor buiten zijn bedoeld. Vaak zijn er echter wel aanverwante planten die dan juist binnen of buiten geplaatst kunnen worden.

Betrek ook de dieren in je tuin

Als al eerder aangegeven vinden we het belangrijk om in je tuin ook de dieren te betrekken. Vogels zijn daarbij het makkelijkst, met vogelvoer als meelwormen kopen, een (aantal) vogelhuisjes en beschutte plekken creëer je al snel een aangename omgeving voor vogels en andere dieren.

Dit vind je misschien ook leuk...