Blog

Noodstroomvoorziening van een bedrijf

Er zijn veel bedrijven die noodstroomvoorzieningen nodig hebben. Dit komt omdat ze regelmatig stroomuitval ervaren of simpelweg omdat hun activiteiten afhankelijk zijn van een goede voeding. In dit artikel wordt ingegaan op de noodstroomvoorziening van een bedrijf.

Een noodstroomvoorziening is noodzakelijk

Als je bedenkt dat een groot deel van onze moderne wereld afhankelijk is van elektriciteit, is het niet moeilijk te begrijpen waarom noodstroomvoorzieningen van een bedrijf noodzakelijk zijn. Wat is een noodstroomvoorziening? Een noodstroomvoorziening is een tijdelijke oplossing als de normale energievoorziening wegvalt vanuit het elektriciteitsnet, de stroomvoorziening voor korte of langere tijd gewaarborgd blijft. Zonder stroom zouden veel bedrijven niet kunnen functioneren en zouden er enorme schadeclaims kunnen ontstaan. Bepaalde processen mogen gewoonweg niet onderbroken worden, neem bijvoorbeeld de elektriciteit in ziekenhuizen, dit kan levens kosten. Ook kunnen bedrijven bij stroomuitval belangrijke data verliezen, productieverlies lijden of imagoschade krijgen.

Verschillende noodstroomvoorzieningen

Noodstroomvoorzieningen zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige bedrijven kiezen ervoor een noodaggregaat aan te schaffen, dat ze gebruiken wanneer de stroom uitvalt. Een noodaggregaat werkt met een generator die wordt aangedreven door een dieselmotor. Andere bedrijven hebben een noodstroomvoorziening die is aangesloten op het openbare elektriciteitsnet, zodat ze altijd toegang hebben tot stroom. Een andere oplossing is een UPS noodstroomvoorziening (Uninterruptible Power Supply), een back-up accu.

Ook leuk om te lezen:  Meesters in hoogwaardige entresolvloeren van staalprofielen

Noodstroomvoorzieningen zijn vaak ingewikkelde systemen, die door elektrotechnici moeten worden ontworpen en geïnstalleerd. Het is belangrijk dat bedrijven werken met erkende en getrainde specialisten om ervoor te zorgen dat hun noodstroomvoorziening naar behoren werkt.

Regelmatig testen

Noodstroomvoorzieningen zijn een belangrijk onderdeel van het bedrijfsbeleid van veel bedrijven. Ze kunnen ervoor zorgen dat een bedrijf blijft draaien, zelfs wanneer de stroom uitvalt. Door een noodstroomvoorziening te hebben, kan een bedrijf voorkomen dat het slachtoffer wordt van schadeclaims en verzekeringsoverlijden. Bedrijven moeten ook regelmatig testen of hun noodstroomvoorziening goed functioneert. Dit kan door een proefuitval te arrangeren, zodat het bedrijf kan oefenen met het opstarten van de noodstroomvoorziening.

Noodstroomvoorziening bij Endenburg

Een specialist in energie- en noodstroomvoorzieningen is Endenburg. Dit bedrijf engineert, levert, installeert en onderhoudt moderne en betrouwbare energie- en noodstroomvoorzieningen. Dit doen ze op de deskundige en veilige manier van helikopterview. De specialisten van Endenburg beschikken over veel ervaring op het gebied van UPS systemen, generatoren en alle nodige besturing om de energievoorziening veilig te stellen. Indien nodig voeren de specialisten een Black Building Test uit. Endenburg zorgt voor maatwerkoplossingen, zodat de energievoorziening en bedrijfscontinuïteit gewaarborgd blijven in tijde van nood.

Dit vind je misschien ook leuk...