Interieur

Wanddecoratie in een industrieel interieur

Bij een industrieel interieur wordt vaak gedacht dat het strak en clean moet zijn. Een gietvloer, strak gestucte muren met wellicht stukjes oude bakstenen en veel zwarte en stalen details. Wij vinden dat een industrieel interieur echter zoveel meer is. Zeker met wanddecoratie kun je door middel van details een persoonlijkheid toevoegen aan je interieur. Dat kan met iets persoonlijks (foto’s in zwart-wit afgedrukt), met wanddecoratie wat iets zegt over wie je bent (zoals een houten wereldkaart voor de reizigers onder ons) of iets unieks als een schilderij of andere kunst. Om je wat inspiratie te geven voor wanddecoratie woonkamer, gaan we een aantal voorbeelden uitlichten.

Foto’s aan de muur

In ieder interieur passen foto’s aan de muur. In een landelijk interieur zal je meer met houten en brocante lijsten werken, terwijl in een industrieel interieur je heel mooi met speciale vormen van bedrukking kunt werken. Wij vinden zwart-wit altijd een goede en veilige optie, maar kijk ook of je zwart-wit met kleuren foto’s kunt combineren. Ook kun je personen goed afwisselen met foto’s van dingen die je zelf mooi, lekker of inspirerend vindt. Wij hebben zo foto’s van onze zoon afgewisseld met een foto van champagne, de zee en auto’s. Hierbij is kleurstelling wel heel belangrijk. Zorg dat de kleuren goed bij elkaar passen en kijk of je voor een bepaalde kleur kan gaan die past in het interieur en zoek hier foto’s bij.

Ook leuk om te lezen:  Welke tapijt past bij een industriële look?

Houten wereldkaart

Een wereldkaart zie je steeds vaker in interieurs terugkomen. In een industrieel interieur vinden wij een houten wereldkaart juist mooi passen. De wereldkaart is in delen opgebouwd per continent en 12 mm dik, zodat deze lijkt te zweven op de muur. Er zijn ook wereldkaarten van metaal of met een betonlook, maar juist omdat een industrieel interieur al veel metaal en betonlook elementen heeft past een houten wereldkaart juist perfect.

Schilderijen en kunst

Als laatste tip belichten we graag schilderijen en andere kunst. In principe kun je hier eigenlijk nooit een buil aan vallen, zolang je ook hier goed kijkt naar kleurstelling. De Nachtwacht kun je bijvoorbeeld als tapijtdoek online bestellen, waardoor je met unieke materialen een herkenbaar schilderij in je eigen industriële interieur toevoegt.

Dit vind je misschien ook leuk...