Accessoires

Drie manieren om een industrieel interieur toch wat sfeer mee te geven

Het beeld van een industrieel interieur kan soms best koud en kil overkomen. Met veel metaal, minder meubilair en strakke vormgeving geeft een industrieel interieur niet altijd de warmte en het thuis gevoel wat je gewend bent. Om een industrieel interieur toch wat sfeer mee te geven kun je heel makkelijk met accessoires werken. Denk aan verlichting, planten of bijvoorbeeld wanddecoratie. Voor deze drie manieren om wat warmte en sfeer toe te voegen hebben we mooie concrete voorbeelden gevonden, zodat je direct aan de slag kunt.

Verlichting

Met verlichting voeg je wellicht nog het makkelijkste sfeer toe aan een industrieel interieur. Een mooie zoutsteen lamp geeft bijvoorbeeld een warm licht en door de organische vormen geeft deze ook meer sfeer. Ook het gebruik van speciale fittingen in je industriële lampen kunnen voor extra sfeer zorgen. Je kunt voor speciale lampen van bijvoorbeeld Philips Hue gaan die je van kleur kunt wijzigen, of filament lampen waarbij de binnenkant van de lamp zichtbaar is.

Planten

Door meer planten en groen toe te voegen aan je industriële interieur krijg je automatisch sfeer. Je kunt kijken naar planten die goed passen bij een industriële uitstraling zoals bijvoorbeeld een cactus, of voor meer sfeer gaan als een palm of bananenbladplant.

Ook leuk om te lezen:  Windlicht industrieel

Door de planten in een mooie planten pot te zetten en een prominente plek in de industriële ruimte te geven kan een plant niet alleen sfeer toevoegen maar ook echt het industriële karakter van de ruimte benadrukken.

Wanddecoratie

Bij veel industriële interieurs zijn ook de wanden strak vorm gegeven in bijvoorbeeld een betonkleur of is juist een oude stenenmuur weer naar voren gebracht en herstelt in de rauwe uitstraling. Door het toevoegen van wanddecoratie kun je dit doorbreken en meer sfeer toevoegen. Dit kan eenvoudig met poster of foto’s, maar leuker en uitdagender is bijvoorbeeld te werken met een wandkleed of een groene muur. Bij een groene muur zorg je met planten voor de wanddecoratie. Ook kun je bij een aantal gespecialiseerde winkels groene muren kopen, waarbij deze volledig van mos of gras zijn gemaakt wat verticaal kan groeien.

Dit vind je misschien ook leuk...