Interieur

Industrieel interieur woonkamer

Als we kijken naar de verschillende woonstijlen die we kennen, dan staat een industrieel interieur erg hoog aangeschreven. Niet voor niets natuurlijk! Een industrieel interieur is namelijk de perfecte combinatie tussen stoer en stijlvol. Mits je het uiteraard op de juiste manier toepast. Met enkel en alleen een grote stoere industriële kast ben je er natuurlijk nog niet. Het is dus belangrijk dat je rekening houdt met alle facetten die komen kijken bij het inrichten van een woonkamer.

Kies de juiste meubels

De kenmerken van een industrieel interieur zijn vaak strak en robuust. Houd hier daarom dus ook rekening mee tijdens het uitzoeken van je meubels. De voornaamste materialen die we terug zien komen binnen deze woonstijl, zijn metaal, leer en hout. Het grote voordeel aan deze materialen, is dat het lijkt alsof ze niet (volledig) afgewerkt zijn, waardoor ze een extra robuuste look hebben. Zorg er dus voor dat wanneer je kiest voor een industrieel interieur, je begint bij het uitzoeken van de juiste meubels.

De kleuren in de woonkamer

Een industrieel interieur in de woonkamer is natuurlijk niet compleet zonder het gebruik van de juiste kleuren. Het heeft immers weinig zin om een prachtige inrichting te creëren en vervolgens het kleurgebruik op de muren in een compleet andere stijl te doen. Kleuren die vooral bij een industrieel interieur passen, zijn grijs, bruin en cognac. Je zult zien dat wanneer je met deze kleuren aan de slag gaat, je direct een industrieel interieur creëert. Zo kun je kiezen voor een cognackleurige bank met daaronder stoere zwart metalen poten.

Ook leuk om te lezen:  Wanddecoratie in een industrieel interieur

Industriële accessoires

Geen enkel interieur is natuurlijk compleet zonder accessoires. Zo zijn industriële accessoires dus ook een belangrijk onderdeel van het uiteindelijk inrichten van een industrieel interieur. Houd er hierbij wel rekening mee dat je het geheel niet te druk maakt en het enigszins in balans houdt. Perfecte industriële accessoires zijn bijvoorbeeld een prachtige staande lamp met een robuuste metalen kap. Ook een metalen kandelaar of een prachtige salontafel gemaakt van hout met een metalen frame zijn bij uitstek geschikt voor een industrieel interieur. Zo kun je door verschillende materialen met elkaar te combineren een geweldig industrieel interieur creëren.

Dit vind je misschien ook leuk...