Accessoires

Schilderij industrieel interieur

Wanneer je een industriële woonstijl hebt, dan is dit vaak goed te zien doordat je gebruikmaakt van grove en ook vooral robuuste meubels. Meubels gemaakt van ijzer en hout kenmerken een industrieel interieur. Uiteraard kan ook een industrieel interieur niet zonder een prachtig bijpassend schilderij. Een schilderij is immers een absolute eyecatcher in ieder interieur. Toch is een schilderij voor een industrieel interieur vaak net iets anders, dan wanneer je kiest voor een schilderij passend bij een andere woonstijl. Het is dus belangrijk rekening te houden met bepaalde zaken om ervoor te zorgen dat het schilderij ook echt een toegevoegde waarde heeft binnen je industriële interieur.

De perfecte decoratie voor aan de wand

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikt industrieel schilderij, dan is het goed rekening te houden met de kleuren die je hiervoor kiest. Een industriële woonstijl kenmerkt zich immers vaak door het gebruik van vooral natuurlijke kleuren. Zorg er dus ook voor dat je deze kleuren terug laat komen in je schilderij. Een schilderij met allerlei verschillende kleuren zal het geheel niet ten goede komen. De kleuren die je het beste kunt gebruiken voor een schilderij binnen een industrieel interieur dat zijn de kleuren zwart en wit. De bepaling van het schilderij is, vooral wanneer het prominent aanwezig is in je woonkamer alles bepalend voor de look en feel van je industriële interieur.

Ook leuk om te lezen:  Plafondlampen industrieel

Het type materiaal voor een industrieel schilderij

Schilderijen heb je natuurlijk in allerlei verschillende soorten en maten. Het is dus belangrijk dat je kiest voor iets wat past bij jouw stijl. Vooral wanneer je kiest voor een industriële look, is het belangrijk dat je hier ook in de materiaalkeuze van het schilderij rekening mee houdt. Materialen zoals aluminium doen het bijvoorbeeld ontzettend goed binnen de industriële woonstijl. De combinatie van een stoere print op een aluminium plaat is dus de perfecte om je industriële look extra kracht bij te zetten.

De juiste positie

Heb jij besloten voor welk schilderij met industriële look je gaat, dan is het zaak dat deze op de juiste manier wordt opgehangen. Hang je het schilderij boven de bank of het dressoir, zorg er dan voor dat deze exact in het midden hangt. Ook is het zaak dat het schilderij niet breder is dan het object waar je deze boven hangt.

Dit vind je misschien ook leuk...