Blog

Steigerhout loungeset

Doordat we de afgelopen twee jaar vervelend genoeg waren veroordeelt tot het veelal doorbrengen van de zomer in onze achtertuin, heeft ervoor gezorgd dat we massaal met onze tuin aan de slag zijn gegaan. Het plaatsen van een overkapping en de aanschaf van een comfortabele lounge waren de twee meest populaire aanpassen. Volledig terecht als je het ons vraagt, want laten we eerlijk zijn een tuin zonder heerlijke lounge waarop we kunnen genieten van het prachtige weer onder het genot van een drankje en hapje kan natuurlijk niet. Een enorme populaire loungeset is de steigerhout loungeset. Vraag jij je af waarom, lees dan hier de voordelen!

Comfortabel

In een tuin mag een loungeset natuurlijk absoluut niet ontbreken, de keuze voor een steigerhout loungeset is daarom ook de perfecte keuze wanneer je kiest voor comfort. Doordat een loungeset die wordt gemaakt van steigerhout doorgaans enorm stabiel is, zorgt dit ook direct voor een comfortabele zit. Je kunt je voorstellen, dat een lounge voorzien van een stevige rugleuning een stuk fijner zit, dan wanneer er enkel één balk is bevestigd.

Maatwerk

Waar je bij de meeste loungesets niet de luxe hebt om deze op maat te laten maken, geldt dit voor een steigerhout loungeset absoluut niet! Je kunt namelijk volledig naar eigen wens een loungeset op maat laten maken. Dus wil jij een hogere rugleuning of misschien wel een breder zitvlak, dan kan dit dus allemaal! Wel is het goed rekening te houden met het feit  dat maatwerk doorgaans een stukje duurder is, dan wanneer je kiest voor een fabrieksmodel die uitgestald staat in het tuincentrum.

Ook leuk om te lezen:  Maak je woning klaar voor de lente met deze leuke investering

Onderhoud

Waar een aluminium loungeset weinig tot geen onderhoud nodig heeft, geldt dit voor een steigerhout loungeset niet. Uiteraard wordt deze lounge ook voordat deze bij je wordt afgeleverd behandeld, maar zal na verloop van tijd doordat hij wordt blootgesteld aan de buitenlucht een onderhoudsbeurt nodig hebben. Dit kan door je lounge goed te behandelen met een speciale olie, maar ook door je lounge tijdens de wintermaanden goed op te bergen. Heb je geen ruimte in de schuur of berging, kies dan voor een zeil, zodat je lounge niet nat wordt en kan gaan rotten.

Dit vind je misschien ook leuk...