Meubels

Visgraat tafel

Visgraat neemt steeds meer toe aan populariteit. Waar het bij de meesten enkel bekend is als vloer, zien we deze vorm van stijl ook steeds vaker terug in andere objecten binnen ons interieur. Vooral het blad van onze tafel is bij uitstek geschikt om in een visgraat patroon uit te kiezen. Niet alleen ontzettend stijlvol, maar ook super mooi! Een absolute toevoeging aan ieder interieur als je het ons vraagt.

Verschillende patronen

Net als bij onze vloer, kunnen we ook bij het uitzoeken van een visgraat tafel kiezen uit tal van verschillende patronen. Waar het hoofdpatroon uiteraard vanzelfsprekend gelijk is, zijn er verschillende breedte van stroken waaruit je kunt kiezen. Je kunt je namelijk voorstellen, dat je bij een ietwat kleinere tafel kiest voor een wat smallere strook, dan wanneer je kiest voor een robuuste uitvoering van je tafel.

Welke poten?

Onder een visgraat tafel kun je in principe allerlei verschillende poten doen. Waar X poten tegenwoordig enorm in de mode zijn, zien we dat er bij een ovale tafel doorgaans veelal wordt gekozen voor een zogeheten spinpoot. Deze poot is in het midden van de tafel gepositioneerd, zodat je wanneer je aan de kopse kant zit, geen last hebt van een tafelpoot die in de weg zit. Daarnaast is het ook simpel weg niet praktisch te monteren.

Ook leuk om te lezen:  Industriële sidetable

Waar worden visgraat tafels van gemaakt

Het grote voordeel aan een visgraat tafel, is dat dit doorgaans in principe binnen iedere interieurstijl wel past. Mede daardoor zijn deze tafels immens populair en worden ze enorm veel verkocht. Een visgraat tafel wordt gemaakt van eikenhout. Vervolgens kun je zelfs kiezen welk patroon jij graag wilt. Dit kan bestaan uit een enkele of dubbele visgraat. Doordat je te maken hebt met tal van verschillende planken om te zorgen voor het patroon, is een juiste werkwijzen essentieel. Waar deze tafel namelijk niet juist wordt geproduceerd, dan is de kans aanwezig dat het hout gaat ‘werken’ wat kan zorgen voor enorme problemen.

Dit vind je misschien ook leuk...