Blog

Smeren is belangrijk

Bewegende metalen delen in een motor

We weten allemaal dat als metalen delen zonder smeermiddel over elkaar bewegen ze warm worden en zullen slijten. Dat is grotendeels te voorkomen door de juiste smeermiddelen te gebruiken. We moeten voorkomen dat bij bewegingen metalen delen elkaar niet kunnen raken. Daarom moet er een smeerfilm tussen de delen aanwezig zijn. De smeermiddelen die gebruikt worden, moeten geschikt zijn om eventuele slijtage te verminderen, zodat er minder weerstand is. Daardoor heeft het gebruik van goede smeermiddelen een tweeledig doel. Het onderhoud en energieverbruik wordt minder.

Het gebruik van membraanpompen

Wanneer er gevaarlijke stoffen verpompt moeten worden, kunnen daar membraanpompen voor gebruikt worden. Tijdens het verpompen van de gevaarlijk stoffen, maar ook zuurstof, mag er in geen geval het smeermiddel dat gebruikt wordt voor het smeren van de lagers, in contact komen met de vloeistoffen. Een membraan zal door een zuiger op en neer worden bewogen, waardoor er een volumeverandering ontstaat, zodat de vloeistof verpompt wordt. Er zijn twee terugslagventielen die ervoor zorgen dat de vloeistoffen maar één kant op kunnen stromen. Voor het gebruik van de juiste smeermiddelen moet u bij Ancotech zijn.

De specialist voor smeermiddelen

Wanneer u een probleem heeft en niet goed weet welk smeermiddel u het beste kunt gebruiken, is het verstandig om contact op te nemen met de firma Ancotech. Het is de firma die zich heeft ontwikkeld tot een specialist van smeersystemen en smeermiddelen. Zowel in het binnen- als buitenland worden kleine en grote bedrijven geholpen wanneer er problemen zijn met het smeren van machines. Omdat smeren bij machines zeer belangrijk is, is het verstandig om tijdig hulp in te schakelen. Ancotech zal de klant met raad een daad bijstaan voor de juiste manier van smeren, omdat daardoor de onderhoudskosten en het energieverbruik minder worden. Het is verstandig om tijdig de hulp in te schakelen, zodat u op de juiste manier uw machines en dergelijke smeert.

Ook leuk om te lezen:  Tips voor onderhoud van je tuin

Een vetspuit

De firma Ancotech kan u ook aanraden hoe u moet smeren. De belangrijkste reden om een vetspuit te gebruiken kan zijn dat u door middel van een vetspuit gemakkelijk smeermiddelen kunt aanbrengen op die onderdelen die lastig te bereiken zijn. Bij het smeren van auto’s of machines kan deze manier worden gebruikt om slijtage, wrijving en oververhitting te voorkomen. Als u een vetspuit gebruikt zullen moeilijk bereikbare plaatsen ook gesmeerd worden.

Dit vind je misschien ook leuk...