Blog

Nieuwbouw stucen of behangen

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht en moet je de muren afwerken? Dan kun je ervoor kiezen om te stucen of behangen. Beide methoden hebben hun voor en nadelen? Benieuwd welke optie de beste is voor jou? Je leest het hier. 

Voordelen nieuwbouw woning stucen

Het grote voordeel van stucen is dat het resultaat de meest gladde optie is van de twee. Daarnaast is het bij een net opgeleverde nieuwbouwwoning niet nodig om een stuclaag aan te brengen. Pleisteren is vaak al voldoende. Dit is een goedkopere manier doordat de aangebrachte laag een stuk dunner is. Een stukadoor zal hier dus ook minder voor rekenen. 

Kosten stukadoor

Wil je toch je nieuwbouwwoning laten stucen door een stukadoor? Dan wil je uiteraard weten wat dit gaat kosten. Een stukadoor rekent zijn prijzen meestal per vierkante meter. De kosten liggen gemiddeld tussen de €12,- en €24,- per m2. De prijs is afhankelijk van het stukadoorsbedrijf dat je inhuurt en het resultaat dat je wilt bereiken. Benieuwd naar de volledige prijsinformatie voor jouw project? De stukadoor kosten lees je hier. 

Ook leuk om te lezen:  Noodstroomvoorziening van een bedrijf

Voordelen nieuwbouwwoning behangen

Behangen kan een voordelige optie zijn. Grote woningbouwcorporaties kiezen vaak voor renovlies behang. Dit is een goedkope optie die gemakkelijk te onderhouden is. Het is wel minder glad dan stucwerk. Dit moet maar net je smaak zijn. Daarentegen is renovliesbehang wel sneller aan te brengen dan andere behang- of stuc-soorten. Ook ademt renovliesbehang goed. Dit zorgt er voor dat eventueel vocht in de muur eruit kan.

Kosten behanger

Kies je voor het behangen van de muren? Dan wil je natuurlijk weten wat je dit gaat kosten. Uiteraard kan je ervoor kiezen om het zelf te doen, maar uitbesteden is vaak makkelijker en sneller. De kosten voor een behanger liggen gemiddeld tussen de €30,- en €40,- per uur. Per vierkante meter liggen de prijzen tussen de  €2,- en €10,-. Uiteraard is de prijs afhankelijk van het soort behang en het bedrijf dat het project uitvoert. Ook kun je op de kosten besparen door het nodige voorwerk zelf te doen. 

Dit vind je misschien ook leuk...