Blog

5 veel gemaakte fouten bij het verzenden van producten en hoe ze te vermijden! 

Het verzenden van producten is een cruciale stap in het e-commerceproces, maar het gaat niet altijd zonder slag of stoot. Kleine fouten in het verpakkings- en verzendproces kunnen leiden tot beschadigde goederen, ontevreden klanten en onnodige kosten. Gelukkig zijn veel van deze valkuilen gemakkelijk te vermijden met de juiste kennis en voorbereiding. Hieronder bespreken we vijf veelgemaakte fouten bij het verzenden van producten hoe je deze kunt voorkomen. 

  1. Het gebruiken van ongeschikte verzenddozen

Een van de meest voorkomende fouten is het gebruik van dozen die niet geschikt zijn voor het product dat verzonden wordt. Te grote dozen kunnen leiden tot te veel bewegingsruimte, terwijl te kleine dozen de inhoud kunnen beschadigen. 

Oplossing: Kies altijd voor de juiste maat verzenddoos voor je product. Dit minimaliseert de kans op beschadiging en helpt ook de verzendkosten te verlagen. Je kunt verzenddozen bestellen bij Rotimshop, zij bieden een breed scala aan verzenddozen die passen bij elk product!

  1. Onvoldoende beschermingsmateriaal gebruiken

Onvoldoende beschermingsmateriaal of het volledig achterwege laten ervan is een recept voor beschadigde goederen. Vooral bij breekbare items is dit een kritieke stap die niet overgeslagen mag worden. 

Oplossing: Zorg voor voldoende opvulmateriaal zoals noppenfolie, schuimprofielen of opvulchips. Deze materialen absorberen schokken en houden je producten veilig op hun plek tijdens transport. 

  1. Het niet waterdicht verpakken van producten
Ook leuk om te lezen:  Masseer je voeten na een wandeling

Water of vocht kan ernstige schade toebrengen aan je verzonden producten, vooral als deze gevoelig zijn voor water. 

Oplossing: Gebruik waterdichte of waterbestendige verpakkingsmaterialen, zoals plastic verzendzakken of waterdichte liners, om je producten te beschermen tegen de elementen. 

  1. Vergeten de verzenddoos stevig te sluiten

Een verzenddoos die tijdens transport opengaat, kan leiden tot verloren of beschadigde items. 

Oplossing: Zorg ervoor dat je verzenddozen stevig sluit met voldoende tape, vooral langs de naden en openingen. Dit helpt te voorkomen dat de doos open gaat tijdens de verzending. 

  1. Geen retourinstructies of -materialen meezenden

Retouren zijn een onvermijdelijk onderdeel van de e-commerce. Het niet meezenden van retourinstructies of -materialen kan het retourproces compliceren en de klanttevredenheid verminderen. 

Oplossing: Voeg altijd duidelijke retourinstructies en eventueel benodigde materialen, zoals een extra verzendlabel, toe aan je pakket. Dit verbetert de retour ervaring voor je klanten. 

Door deze veelgemaakte fouten te vermijden en te kiezen voor kwaliteit verpakkingsmaterialen, zorg je ervoor dat je producten veilig en in perfecte staat bij je klanten aankomen. voor een uitgebreid aanbod aan geschikte verzenddozen en verpakkingsmaterialen kun je kijken bij Rotim Verpakkingen, waar je alles vindt wat je nodig hebt om je verzendproces te optimaliseren. 

Dit vind je misschien ook leuk...