Blog

Masseer je voeten na een wandeling

Wanneer je vaak buiten te vinden bent om een flink eind te wandelen, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is dat je niet alleen goede schoenen en sokken draagt, maar dat je ook zorgt dat je regelmatig je voeten masseert. Helemaal wanneer je voornemens bent de nodige kilometers te gaan lopen, zoals bijvoorbeeld de vierdaagse, dan zorgt een goede massage ervoor dat je voeten niet alleen sneller herstellen, maar je ook de kans op eventuele blessures verkleint. Hoe jij je voeten het beste kunt (laten) masseren, vertellen we je in dit artikel.

Zelf je voeten masseren

Je hebt natuurlijk niet altijd de luxe om je voeten te laten masseren. Gelukkig zijn er ook allerlei manieren waarop je eenvoudig zelf je voeten doelgericht kunt masseren. Een goede manier om dit te doen, is door gebruik te maken van een tennisbal. Je kunt een tennisbal namelijk een eenvoudig op de grond leggen en er vervolgens met de onderkant van je voet overheen rollen. Dit zorgt ervoor dat je helemaal zelf kunt bepalen op welke plekken je extra druk uitoefent. Wat vooral prettig is, is dat je dit op ieder gewenst moment van de dag kunt doen.

Ook leuk om te lezen:  Hoe je een industriële sfeer creëert met accessoires

Massage apparaat

Wil je liever niet zelf je voeten masseren, dan kun je er ook voor kiezen om een massage apparaat aan te schaffen. Dit is een apparaat waar je beide voeten in kunt doen en welke vervolgens door middel van verschillende uitstulpingen aan de binnenkant bewegingen maakt. Afhankelijk van de intensiteit van de massage, kun je volledig zelf bepalen hoe lang jij het nodig vindt om het voetmassage apparaat te gebruiken.

Neem een warm voetenbad

Heb je last van blaren, dan is het ook prettig om je voeten niet alleen heerlijk te (laten) masseren, maar is het ook fijn om ze in een warm bad te doen. Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig met wat zeep, maar vooral bij blaren is soda aan te raden. Niet alleen ontspannen je voeten hier heerlijk van, maar zorg je er ook voor dat de huid tot rust komt en de blaren vele malen sneller weten te herstellen.

Dit vind je misschien ook leuk...