Blog

VR inzetten voor personeelsontwikkeling in de industrie

Technische veiligheidstrainingen, waar nauwkeurigheid en realisme van groot belang zijn, biedt Virtual Reality een baanbrekend alternatief voor traditionele trainingsmethodes. Met VR hoeft de fabriek niet stil te liggen tijdens een cursusdag. Deze brillen zorgen voor een levensechte simulatie van de praktijk. Het grootste voordeel is dat er veilig en risicovrij getraind kan worden. De virtuele wereld geeft een simulatie van mogelijke situaties zodat deelnemers kunnen leren hoe te handelen in potentieel gevaarlijke situaties zonder de blootstelling aan daadwerkelijke gevaren.

Onbeperkte herhaling

In de VR-omgeving kunnen scenario’s moeiteloos en onbeperkt worden herhaald. Dit biedt cursisten de mogelijkheid om specifieke procedures en handelingen grondig te oefenen totdat deze volledig eigen zijn gemaakt, zonder de extra kosten of tijd die normaal gesproken nodig zijn voor fysieke trainingen.

Cursusprogramma NEN 3140 VP

De nen 3140 vp cursus is bedoeld voor medewerkers die aan elektrische installaties werken en over een elektrotechnische vooropleiding beschikken. Deze cursus wordt gegeven op een mbo-3 niveau en heeft een studieduur van 1 dag. Tijdens de VP cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Ook leuk om te lezen:  Douglas hout voor meubels gebruiken

·         Wet- en regelgeving

·         Elektrische risico’s en veiligheid (PBM’s en LMRA)

·         Elektrotechnische werkzaamheden (o.a. storing zoeken)

·         Beveiligingstoestellen

·         Stappenplan en procedures

De cursus wordt afgesloten met een toets. Met een succesvolle afronding ontvangt de medewerker een certificaat van Cbt. Dit certificaat is drie jaar geldig en zorgt ervoor dat de medewerkers veilig kunnen werken aan elektrische installaties.

Vakbekwaam persoon

Wanneer het personeel in uw organisatie deze cursus volgt, zullen ze na afloop kennis hebben over de gestelde normen op gebied van veilig werken. Omdat de werkzaamheden natuurlijk niet stilgelegd kunnen worden tijdens de training, wordt er gebruikgemaakt van mobiele practicumopstellingen en VR. cbtresultaatuitopleiden.nl werkt aan efficiënte personeelsontwikkeling met deze innovatieve technieken. Deze middelen zorgen ervoor dat medewerkers op een veilige manier hun kennis, vaardigheden en competenties kunnen verbeteren. Met deze methodieken zijn medewerkers in korte tijd weer op de werkvloer!

Dit vind je misschien ook leuk...