Accessoires

Industriele klok

Waar een klok tot enkele jaren geleden puur praktisch diende, is dit tegenwoordig absoluut niet meer het geval. De klok is namelijk een waar decoratiestuk, die onze vaak ietwat kale muren voorzien van wat meer sfeer en gezelligheid. De keuze voor een klok is daarom ook vaak een hele persoonlijke. Waar de één houdt van een landelijke stijl, is de ander meer fan van een industriële klok. Om ervoor te zorgen dat jij kiest voor de juiste klok, is het verstandig de volgende stappen aan te houden.

Afmeting

Allereerst is het belangrijk te bepalen op welke positie jij je industriële klok graag wilt ophangen. Mede dit bepaald namelijk de afmeting van de klok welke je uiteindelijk kiest. Kies je voor een te grote klok, dan zal dit ervoor zorgen dat het geheel een stuk minder stijlvol oogt. Zorg ervoor, dat wanneer je de klok ophangt aan een smalle muur, je aan beide kant een stukje ruimte overhoudt. Het uitsteken is absoluut een no-go!

Kleur

Klokken zijn er in allerlei verschillende soorten en maten, maar ook de juiste kleur is alles bepalend voor het feit of je klok wel of niet goed aansluit op de rest van je interieur. Vaak is het verstandig dat je kiest voor een neutrale kleur. Dit betekent uiteraard niet direct dat je hoeft te kiezen voor een volledig zwarte klok, maar wanneer je kiest voor een industriële klok zullen de kleuren doorgaans wel vaak bestaan uit zwart of grijs.

Ook leuk om te lezen:  Industriële wandklok

Budget

Je kunt een prachtige klok hebben uitgekozen, maar wanneer deze niet past binnen je budget, dan houdt het natuurlijk snel op. Zorg er dus voor, dat voordat je op zoek gaat naar een industriële klok, je op voorhand bepaald hoeveel geld jij maximaal wilt uitgeven. Je zult merken, dat wanneer je een budget hebt bepaald, de zoektocht ineens een stuk eenvoudig wordt. Er valt immers vaak een heel groot deel van het enorme beschikbare assortiment weg. Wel is het verstandig iets speling te houden in het budget. Het zou immers zonde zijn, dat wanneer er een prachtige klok hangt, die een paar euro boven budget is jij uit principe ‘nee’ zou moeten zeggen.

Dit vind je misschien ook leuk...