Meubels

Stalen archiefkast voor een industrieel interieur

We worden er ons met elkaar steeds meer van bewust dat duurzaamheid enorm belangrijk is voor zowel mens, dier als milieu. Dit geldt niet alleen voor waar we dagelijks mee bezig zijn, maar ook de aanschaf van meubels. Zo zijn in de afgelopen twee jaar de verkopen van ‘vintage’ ook wel een duur woord voor tweedehands absoluut door het dak geschoten. Vintage meubels zijn namelijk niet alleen een stuk beter voor het milieu, maar ook nog eens een ware eyecatcher in ons interieur. Neem nou een prachtige stalen archiefkast voor een industrieel interieur. Je kunt kiezen voor een nieuw model uit de winkel, maar een vintage winkel is toch een veel beter idee?

Kenmerken industrieel interieur

Naast een landelijk interieur, is een industrieel interieur zeker één van de meest populaire woonstijlen die we kennen. Deze stijl kenmerkt zich door robuuste materialen die zijn gemaakt van metaal en hout. Ook een betonnen gietvloer is bijvoorbeeld een perfect voorbeeld van één van de kenmerken van een industrieel interieur. Door je meubels aan te passen op je stijl, zal je zien dat het zorgt voor een compleet andere look en feel. Een metalen bank is natuurlijk geen optie, waar je het bij de bank kunt terug laten komen in deze keuze van de kleur en stijl van de poten, kan dit natuurlijk met een kast perfect. Kies bijvoorbeeld voor een stalen archiefkast voor een industrieel interieur.

Ook leuk om te lezen:  Industriële ladekast

Voordelen

Het grootste voordeel van een stalen archiefkast, is dat deze doorgaans is voorzien van deuren. Dit zorgt ervoor dat deze kast bij uitstek geschikt is om allerlei zaken in op te bergen, die je graag uit het zicht van de woonkamer wilt hebben. Uiteraard ben je vrij om ervoor te kiezen de deuren te verwijderen, houd er dan echter wel rekening mee dat de toepassing van je stalen archiefkast ineens een hele andere vorm krijgt. Je dient je kast, in tegenstelling tot wanneer je hem gebruikt als opruimkast netjes en stijlvol in te richten. Zowel met of zonder deuren, is deze kast een absolute aanrader voor ieder industrieel interieur. Door de robuuste look geeft het je interieur een absoluut eigen karakter.

Dit vind je misschien ook leuk...