Blog

Douglas hout voor meubels gebruiken

Doordat de populariteit van douglas hout steeds verder toeneemt, zien we dat er naast tuinhuisjes, schuttingen en overkappingen ook steeds vaker wordt gekeken naar de mogelijkheid voor het maken van meubels van deze houtsoort. Uiteraard is het niet wenselijk een bank voor binnen te maken van dit hout, maar een bank voor buiten kan immers prima. Het grote voordeel is namelijk, dat het relatief voordelig kan worden ingekocht en het makkelijk is te bewerken. Dus loop jij met het idee om de meubels in je tuin aan te pakken, lees dan snel verder!

Duurzaam

Wanneer je graag aan de slag wilt met het maken van meubels voor in je tuin, dan is het eerst belangrijk te bepalen voor welke houtsoort je gaat. Het grote voordeel van douglas hout ten opzicht van de rest, is dat het goed kan tegen extreme weersinvloeden van buitenaf. Waar veel andere houtsoorten gaan schimmelen en zelfs kunnen gaan rotten, is dit met douglas hout absoluut niet het geval. Bij een goede montage, kunnen douglas houten meubels tot wel 15 a 20 jaar meegaan.

Sterk

Het grote voordeel van het gebruiken van douglas hout voor meubels, is dat het een ontzettende sterke houtsoort is. hierdoor hoef je dus niet bang te zijn, dat je meubels bij de eerste windvlaag bij de buren over de schutting ligt. Mede doordat het zo ontzettend sterk is en ook goed is voor het milieu, is het de laatste jaren steeds populairder geworden. Mede door het feit jij je douglas houten meubels gedurende de winter gewoon buiten kunt laten staan. Ideaal dus, voor wanneer jij niet voldoende ruimte hebt om tijdens de wintermaanden je volledige tuin leeg te halen en binnen te stallen. 

Ook leuk om te lezen:  Jouw interieur automatisch proper houden: werkt dat?

Onderhoud

Douglas hout is redelijk onderhoudsvrij. Uiteraard is het wel belangrijk om het hout voor een langere levensduur periodiek te behandelen met een speciaal daarvoor bedoelde olie. Zo zal je merken dat de kwaliteit van het hout niet alleen een stuk langer goed blijft, maar ook de uitstraling een stuk beter wordt! Wanneer je dit niet regelmatig doet, zal je merken dat de kleur van je douglas hout na verloop van tijd dof en vaal wordt.

Dit vind je misschien ook leuk...