Blog

Zo creëer je meer rust in je slaapkamer

De slaapkamer, de plek waar we vooral rust willen hebben. Ondanks het feit dat we natuurlijk het grootste deel met de ogen dicht doorbrengen, zijn er verschillende factoren die kunnen bijdragen aan een betere nachtrust. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat wanneer je slaapkamer één grote kermis is, dit niet bepaald ten goede komt aan je nachtrust. Wil jij optimaal kunnen genieten van je nachtrust, dan kun je met deze handige tips zorgen voor meer rust op je slaapkamer.

Zorg voor een opgeruimde kamer

Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen om meer rust in je slaapkamer te creëren, is door je kamer op te ruimen. Kleine dingen zoals kleding over de stoel, schoenen die overal staan en uiteraard ook een nachtkastje vol met prullaria, zorgen ervoor dat je al snel een onrustig gevoel krijgt. Wat vooral belangrijk is, is dat je zorgt dat je spullen gemakkelijk en snel kunt opbergen. Voor je kleding geldt natuurlijk een kledingkast, maar voor je nachtkastje is het aan te raden om te kiezen voor een nachtkastje met lade. Zo kun je, wanneer je de slaapkamer verlaat vooraf alles keurig opruimen en kom je ‘s avonds in een opgeruimde kamer.

Ook leuk om te lezen:  Hoe je een industriële sfeer creëert met accessoires

Zorg voor goede verlichting

Wat met name een grote rol speelt in het creëren van rust is de juiste verlichting. Waar veel mensen het prettig vinden om voor het slapen nog even een boek te lezen, is het belangrijk gebruik te maken van zacht, niet te helder licht. Te fel licht wordt namelijk door ons brein geassocieerd met ´wakker´, waardoor het effect wat je door het lezen van een boek eigen wilt bewerkstelligen, volledig teniet doet.

Vermijd blauw licht

Wanneer we het hebben over blauw licht, dan hebben we het uiteraard over onze telefoon en televisie. Deze licht activeert iets in onze hersenen, waardoor we wakker blijven. Ook zorgt het ervoor dat we door de straling van deze apparaten in een minder diepe slaap geraken, waardoor je op lange termijn vermoeider op staat. Wil jij nu nog meer tips om rustig te kunnen slapen, raadpleeg dan een we website van slaapwijsheid, voor nog meer tips rondom het slapen.

Dit vind je misschien ook leuk...