Blog

Vloerkleden voor bij een zetel, waar let je op?

Een vloerkleed is natuurlijk de perfecte manier om je woonkamer net dat laatste stukje extra warmte en sfeer te geven. Toch is het kopen van een vloerkleed een stuk complexer dan veel mensen eerder hadden gedacht. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat je vloerkleed voldoet aan de door jouw gestelde eisen, maar dat deze natuurlijk ook enigszins matcht met de reset van je interieur. Vooral omdat een vloerkleed meestal bij de zetel ligt, is het belangrijk dat deze op elkaar worden afgestemd. Maar hoe doe je dat en waar let je allemaal op bij het kopen van een mooi vloerkleed onder mijn zetel?

De juiste afmeting

Ervan uitgaande dat je weet wat je wilt, is het belangrijk rekening te houden met het juiste formaat vloerkleed. Het is natuurlijk geen gezicht dat je vloerkleed in het niet valt in vergelijking met je zetel en salontafels. Ook te groot ziet er niet uit. Je zult dus ergens in het midden moeten uitkomen. Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken en zijn er enkele basisregels die je hierbij kunnen helpen. Je zult namelijk zien dat wanneer je deze volgt, je vloerkleed helemaal tot z’n recht komt. Bij het bepalen van het formaat van je vloerkleed neem je de zetel als uitgangspunt. Je meet de totale breedte van de zetel op en telt hier zo’n 30 centimeter bij op. Dit zorgt ervoor dat je aan beide kanten 15 centimeter overhoudt. Uiteraard is dit geen must, maar wel een advies dat in de meeste gevallen zorgt voor het beste resultaat.

Ook leuk om te lezen:  Jouw interieur automatisch proper houden: werkt dat?

Het type vloerkleed

Lopen jullie veel met schoenen in huis, dan is het af te raden om voor een vloerkleed te gaan wat hoogpolig is. De kans hier allerlei vuil in blijft zitten wat je onder je schoenen mee van buiten naar binnen neemt, is vrij groot. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je vloerkleed dagelijks te stofzuigen, maar dit komt ook de kwaliteit van het kleed niet ten goede. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om te kiezen voor een vloerkleed wat laagpolig is, zodat vuilen andere resten geen kans krijgen om zich te kunnen hechten aan het vloerkleed. Daarnaast is het schoonhouden ook vele malen makkelijker.

De kleur

Uiteraard is ook de kleur een ding bij je uiteindelijke keuze. Het advies is vaak ook om te gaan voor een neutrale kleur vloerkleed. Kies je voor een uitgesproken kleur, dan zul je hier in je volledige interieur rekening mee moeten houden en wordt het een stuk lastiger om te switchen. Kies je voor een neutrale kleur, dan kun je het geheel opleuken met gekleurde accessoires bijvoorbeeld.

Dit vind je misschien ook leuk...