Blog

Tips voor onderhoud van je tuin

Het onderhouden van onze tuin is voor velen vaak niet de meest favoriete bezigheid. Toch ontkom je er niet aan om het minimaal één keer per week te doen. Het voordeel van periodiek onderhoud is namelijk, dat je een stuk minder tijd kwijt bent, dan wanneer je het een aantal weken laat liggen. Je kunt namelijk met een paar eenvoudige tips je tuin heel eenvoudig onderhouden, zonder dat je dit al te veel tijd kost. Om je een eindje in de goede richting te helpen, hebben we een aantal praktisch tips voor je van www.tuinengazononderhoud.nl, die het onderhouden van je tuin een stuk makkelijker maken. Doe er dus je voordeel mee!

Schoffel je tuin iedere week

Onkruid is natuurlijk een doorn in het oog. Helaas ontkomen we er niet aan dat het ook in onze tuin opduikt. Mits je natuurlijk kiest voor een volledig betegelde tuin. Heb je dit niet, dan is het zaak dat je je tuin regelmatig schoffelt, bij voorkeur iedere week. Door het zand wekelijks los te schoffelen, zorg je ervoor dat de wortels van het onkruid zich niet kunnen nestelen. Dit heeft als voordeel dat je het onkruid er eenvoudig uit kunt halen en je voor je het weet weer een prachtige tuin hebt.

Ook leuk om te lezen:  De beste keukenmachines van 2023

Schoonmaken van je tegels

Voor wie de tuin volledig of voor een deel heeft betegeld, weet natuurlijk als geen ander hoe vervelend of het is wanneer er na een herfst en winter vol met regen en sneeuw allemaal groene aanslag op de tegels zit? Belangrijk dus om ervoor te zorgen dat je dit goed schoon maakt. Dit kun je op een aantal verschillende manieren doen. De meeste mensen kiezen ervoor om een hogedrukspuit te gebruiken, maar dat is af te raden. Hiermee spuit je namelijk ook het zand onder de tegels weg, waardoor je kans hebt op verzakking. Een ouderwets sopje met groene zeep doet het nog altijd het beste.

Vergeet je planten niet

Een tuin met planten is natuurlijk hartstikke mooi. Wel is het dan van belang dat je deze ook goed onderhoudt. Geef je bloemen en planten dus regelmatig water en zorg ook dat je dode bloemen en ook takken verwijderd. Dit kost voor een plant namelijk alleen maar onnodig veel kracht, wat ze beter kunnen gebruiken voor het laten bloeien van de rest.

Dit vind je misschien ook leuk...