Accessoires

Industriële plankdragers

Planken aan de muur, hoe handig is dat? Vooral wanneer je wat beperkter bent als het gaat om ruimte, is dit de perfecte manier om ervoor te zorgen dat je zowel functioneel, als decoratief wat meer mogelijkheden hebt om spulletjes uit te stallen. Deze wandplanken dienen natuurlijk wel bevestigd te worden aan de muur. Dit kun je op allerlei verschillende manieren doen, maar industriële plankdragers zijn toch wel één van de voorkomendste en populairste opties om dit te kunnen doen.

Hoe bevestig je industriële plankdragers

Industriële plankdragers zijn in principe heel eenvoudig te bevestigen. Dit kan op enkele verschillende manieren. Uiteraard bevestig je de ene kant van de industriële plankdrager altijd aan de muur. Het andere deel, waar de wandplank op rust kan op verschillende manieren worden bevestigd aan de plank. Zo kun je ervoor kiezen om de plank er aan vast te maken met schroeven aan de onderkant, maar zijn er ook industriële plankdragers waarbij je de plank er als het ware in kunt schuiven. Het is dus maar net wat je voorkeur heeft.

Hoeveel plankdrager heb je nodig?

Uiteraard heb je altijd minimaal twee industriële plankdragers, toch is het afhankelijk van het gewicht en ook de lengte van de plank of je er misschien één of twee extra nodig hebt ter ondersteuning van de plank. Gemiddeld moet je er rekening mee houden dat de maximale afstand tussen de industriële plankdragers niet groter is dan tussen de 60 en 80 centimeter. Vooral niet wanneer je kiest voor een dunne wandplank. Deze heeft namelijk veel sneller de neiging om door te zakken, met alle gevolgen van dien.

Ook leuk om te lezen:  Industriële wandklok

Industriële plankdragers passen in ieder interieur

Het grote voordeel aan het gebruik van industriële plankdragers, is dat ze in letterlijk ieder interieur passen. Doordat ze in verschillende soorten, maten en kleuren beschikbaar zijn, kun je dus helemaal zelf bepalen welke stijl het beste bij jou past. Zo kun je kiezen voor een robuuste plankdrager, maar behoort ook een wat subtielere variant tot de mogelijkheden. Zo is er dus altijd een geschikte plankdrager die voldoet aan je wensen. Kortom, je kunt er alle kanten mee op.

Dit vind je misschien ook leuk...